Verduurzaming via hypotheek populair vanwege hoge energieprijzen

Huiseigenaren met een NHG-hypotheek maken steeds vaker gebruik van de mogelijkheid om via hun hypotheek ook geld te lenen voor het verduurzamen van hun huis. In het eerste kwartaal van 2022 financierde bijna 30% van hen verduurzaming mee in de hypotheek.

Twee handen dragen munten met geld en een huis met eronder gras
Nieuws
Datum: 09-05-2022

Dat schrijft de organisatie van Nationale Hypotheek Garantie in haar recente kwartaalrapportage. De belangrijkste oorzaak van de toenemende verduurzaming is de stijgende prijs van energie. Verder stimuleert de ISDE-subsidieregeling van de overheid huiseigenaren om in actie te komen. Die kan namelijk oplopen tot wel 30% van de kosten.

Winst

Zeker bij huiseigenaren met een NHG-hypotheek valt er vaak veel winst te behalen als het om energiebesparing gaat. De grens van de NHG ligt momenteel op € 355.000. Huizen in die prijsklasse zijn meestal voor 1970 gebouwd en vaak niet goed geïsoleerd.

Bestaande woningeigenaren

Niet alleen huizenkopers maken gebruik van de mogelijkheid om hun hypotheek in te zetten voor verduurzaming. Ook voor bestaande woningeigenaren kan het aantrekkelijk zijn om de hypotheek over te sluiten of te verhogen om zo de verduurzaming van hun huis te financieren. 

Hypotheek zonder NHG

Dat geldt ook als u een hypotheek zonder NHG heeft. De hypotheekrente is in de afgelopen maanden weliswaar gestegen, maar blijft historisch gezien laag. En met de huidige stroom- en gasprijzen kunt u in een energiezuinigere woning misschien wel honderden euro’s per jaar besparen. Daarbij wordt uw huis meer waard, wat een gunstig effect kan hebben op de hoogte van de risico-opslag die u nu wellicht betaalt over uw hypotheekrente.

Meer informatie

Wilt u hier meer over weten? Wij zoeken het graag voor u uit. Natuurlijk bent u ook met andere vragen over uw hypotheek bij ons aan het juiste adres. Neem dus gerust even contact met ons op.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.